Radiopuhelin harrastus

Radiopuhelin harrastus on laajempaa kuin luullaan on monenlaista radiopuhelimiin liittyviä harrasteita, joita mukaan lukien on PMR446 – radiopuhelimet ja näiden ohella CB/LA,RHA68- radiopuhelimet. Tarh.fi keskittyy enemmän PMR446 – radiopuhelimiin ja sen myötä radioyhteys kokeiluihin jota harrastetaan päivittäen tai sunnuntaisin klo 17.00 alkaen kanavalla 8Ch(PMR446).

PMR446 – radiopuhelin harrasteena

PMR446 – radiopuhelin harrasteena kuulostaa hieman oudolta varmaan nykynuorison ajatus maailmassa mutta voin sanoa että monet jotka kauan sitten olivat nuoria, ovat päätyneet tämän radiopuhelin harrasteen myötä radioamatööriksi jolloin lähetys tehot ja radiot ovat hieman erilaisia.

PMR446 – radiopuhelimien lähetys tehot

PMR446 – radiopuhelimien lähetys tehot ovat 500 milliwattia? Ja muodostavat näin ollen pieniä käyttäjä soluja esimerkiksi tapahtumat mutta kun aletaan miettiä että PMR446 – radiopuhelimen teknistä puolta niin UHF – radiotaajuus jota nämä PMR446 – radiopuhelimet käyttävät radioyhteyksien muodostamiseen ja antennien pituus joka on reilu 16 cm riippuen radiopuhelin mallista, siis kuinka pitkän matkan PMR446 – radiopuhelin kuulunee?

No tietysti tähän vaikuttaa korkeus,maasto ja betoniset rakenteet varsinkin kaupunki olosuhteissa eli 3 -4 km tai korkeutta 60 metriä jolloin 500 milliwatilla voi päästä jopa 30 – 60 km pituisiin radioyhteyksiin.

Pitempiin radioyhteyksiin vaikuttaa myös radiokeli eli erilaiset säätilanteet jotka vaikuttavat UHF – radiotaajuuksiin, mitä vähemmän häiriötä sen parempi radioyhteys.

PMR446 – radiopuhelimet sisältää nykyaikana 16 kanavaa

PMR446 – radiopuhelimet sisältää nykyaikana 16 kanavaa ja sen lisäksi vielä erilaisia CTCSS – koodeja jotka eristävät muut samaa koodia käyttävät pääkanavalla eli jos kahdessa radiopuhelimessa on CTCSS – koodi päällä kuulevat he toisensa mutta samalla pääkanavalla olevat muut jotka eivät käytä CTCSS – koodia kuulevat silti radio lähetteen ja nämä jotka käyttävät CTCSS – koodeja eivät kuule pää radiokanavan liikennettä jolloin tapahtuu ( Douplet ) eli useampi puhuu saman aikaisesti toistensa päälle.

PMR446 – radiopuhelin harrastus sopinee jokaiselle kaksi jalkaiselle sukupuolesta riippumatta ja iästä ja kaikkein nuorimmat ovat itkuhälyttiminen vierellä nukkuva vauvat, joita olemme kuulleet vuodesta 2003 lähtien kanavilla.

Ennätyksiä 2003 – 2013 PMR446 -DX